keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Hetkiä, vinkkejä ja tunnelmia arkipäivästä

Tänään annoin itseni vihdoin nukkua niin pitkään, kuin vaan nukuttaisi. Heräsin jo ennen kahdeksaa... Ainakin mun unirytmi on Suomessa vakiintunut tosi hyvin, koska eilen olin puoli yhdentoista aikaan jo ihan nukkumaanmenokunnossa. Katsotaan miten mun käy sitten kun Erasmus-bileet alkavat...

Haluan kirjata ylös nyt ihan pieniäkin asioita, siis: musta on ihanaa, että lähi-Edekassa on aika hyvät vegevalikoimat. Esimerkiksi aamupalan voin syödä hyvin samanlaisena kuin Suomessakin. Löysin muun muassa kasvismargariinia, soijajogurttia - ja mikä parasta - luomua "suomalaista leipää" eli jotain tollaisia moniviljapaloja, joita päätin vetää täällä sellaisten höttösämpylöiden sijasta. Kuitenkaan mulla ei oo juuri ollut ruokahalua täällä, vaan maanantainakin söin aamulla kaks sämpylää ja iltapäivällä pari leipää ja vähän jugua. Lisäksi tuntuu tylsältä tehdä ruokaa vaan itselleen, ja vaikka tykkään hirveesti ruoanlaitosta, en oo täällä oikein jaksanut vielä innostua siitä. Mun mielestä meillä on täällä vähän huonot ruoanlaittovälineet ainakin verrattuna siihen, mihin oon tottunut (esimerkiks että on useempi kattila). Lisäksi vielä yksi ruokaan liittyvä juttu: täällä opiskelijaruokaloissa - Mensoissa - saa kasvisvaihtoehdon lisäksi vegaanivaihtoehdon, miten siistiä! Sellainen maksaa 3,20e, kasvisvaihtoehto vähän vähemmän. Vielä en oo päässyt noita testaamaan, kun ei ole opiskelijakorttia.




Täällä on ollut vähän yksinäistä. Oon ollu kipeenä ja lähinnä niistänyt, yskinyt ja juonut teetä. Lisäksi täällä ei loppujen lopuksi oo nyt ees ollut kauheesti mitään Erasmus-juttuja, joihin lähteä mukaan. Koko Erasmus-kenttä on ylipäänsä vähän hajanainen, eikä täällä ole selkeää ESN-meininkiä kuten jossain muualla. Tänään meinasin illalla kuitenkin mennä yhteen uusien opiskelijoiden infotilaisuuteen, jos tutustuisin muihin ihmisiin. Mun kontaktit on jääneet täällä tällä hetkellä mun kämppikseen sekä yhteen brittityttöön, jonka kanssa oltiin ilmoittautumisessa yhtä aikaa ja käytiin eilen kahvilla. Erasmus-Facebook-ryhmiäkin on täällä vaikka kuinka paljon, ja osa on aktiivisempia kuin toiset. Informaation saaminen on siis välillä vähän työn takana. Erasmus-tapahtumat alkaakin kunnolla ehkä vasta nyt ja ensi viikolla, joten on ollut vähän tylsää lagailla täällä, kun voisin yhtä hyvin lagailla kotona. Tylsyys on nimenomaan ollut kaikkein pahinta: kun ei ole _mitään_ tekemistä.

Olin ottanut tänne mukaan vaan vähän kaikkea: shampoota, saippuaa, vanulappuja jne. Niitä ei kannatakaan ottaa, nimittäin yliopiston pääkampuksen vieressä sijaitsee iso, kaksikerroksinen dm. Dm on siis kauppa, josta saa (luonnon-)kosmetiikkaa, kuivaruokaa, vauvajuttuja, siivousvälineitä jne. Ja miten halvalla! Ostin kaikenmaailman tavaraa, esimerkiksi voiteita, pinnejä, mysliä, vanulappuja, shampoota ja kookosöljyä, ja kangaskassillinen tavaraa maksoi alle 25 euroa. Esimerkiksi ekoshampoo maksoi 65 senttiä... Luonnonkosmetiikkaa oleva vartalorasvakin maksoi 1,25 euroa. Kaikki tollaiset varastot on siis tosi helppoa käydä täydentämässä heti yliopistolle ilmoittautumisen jälkeen ja halvalla! Suunnittelin, että kun piipahdan Suomessa toukokuun lopulla (ens kuussa, jee!), pakkaan rinkan täyteen erilaisia rasvoja ja meikkejä ja vien kotiin.




Oon suunnittelut myös Ikea-reissua ehkä huomiselle, jotta saisin tänne omat tyynyt ja peitot ja petivaatteet ja muut. Tällä hetkellä käytän mun kämppiksen vieraspetivaatteita ja -tyynyä ja -peittoa. Ikea on tästä Leipzigin keskustasta noin puolen tunnin bussimatkan päässä. Tein vähän ostoslistaa ja siitä tuli valtavan pitkä... Otin esimerkiksi vaan yhden pyyhkeen mukaan, joten täytyy ostaa toinenkin. Tekis mieli ostaa kaikkea kivaa ja nättiä tähän huoneeseen, mutta pitää muistaa että täältä ei kauheasti isoja peittoja viedä sitten mukanaan. Täytyy miettiä, mitä niiden kanssa sitten tekee.

Vielä lopuksi maailman paras asia: Jyväskylän yliopiston VPN-verkko. Yhteyden asentamiseen ja käyttöön löytyy yliopiston sivuilta tosi helpot ohjeet, ja mulla oli esimerkiksi koko eilisillan YLE TV1 suorana auki taustalla, helpottaapahan koti-ikävää... Esimerkiksi YLE Areenan ohjelmia voi katsoa ton yhteyden avulla myös ulkomailta. Täällä Saksassa ei myöskään oo vielä Netflixiä (oikeesti mitä!!), joten pääsin siihenkin käsiksi näppärästi VPN-yhteydellä. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti