Oon syönyt kasvispainotteisesti muistaakseni vuodesta 2005, eli oon ollut melkein 13 kun siirryin esimerkiksi koulussa syömään kasvisruokaa. Ajatus siitä, että mun ruokani on ollut joskus ihan yhtä elävä kuin minä ja sillä on ollut yhtä lailla tunteita kuin mulla, oli puistattava. Viimeistä liharuokaani en muista, sillä viimeiset vuodet ennen täyttä lihasta kieltäytymistä saatoin syödä lihaa esimerkiksi sukulaisilla vieraillessa. Nyt oon kuitenkin jo monta vuotta syönyt vain kasvissafkaa ja suku ynnä muu jengi tietää sen.
Vegaanipainotuksen otin ruokavalioon joskus keväällä tai kesällä 2012. Olin helmikuussa muuttanut omaan asuntoon ja korvannut esimerkiksi kerman ja maidon kasviperäisillä tuotteilla. Mietin, miksen voisi jättää pois viimeistä eläinperäistä linnaketta mun ja vegaaniuden välillä eli juustoa leivän päältä. "Ihan hyvin voin", ajattelin, ja niin teinkin. Nykyisin syön juustoa jos sitä on esimerkiksi tarjolla ja ostan tyyliin kerran parissa kuussa kotiin. Raejuusto on mun heikkous... En oo siis ehdoton vegaani, mutta sillä painotuksella (en esim. käytä muita maitotuotteita) ja se tuntuu nyt hyvältä.

Perustan oman ruoanvalmistukseni aina jonkin proteiininlähteen ympärille: oli se seitan, tofu, soija, quorn, palkokasvit tai mikä ikinä. Iduista pidän etenkin ja viime aikoina oon opetellut seitanin tekoa. Soijasuikaleet oon oppinut maustamaan niin että niitä tekisi mieli napsia suoraan pannulta ennen kuin ne ehtii edes lautaselle asti. Tofu on ihanaa grillattuna - etenkin esimerkiksi oliivitofu, joka tossa kuvakollaasissa näkyykin. Mun mielestä erityisen tärkeää kasvisruoan valmistuksessa onkin huolehtia proteiininsaannista (eli purjo-porkkanapihvit ei vaan riitä) sekä maustamisesta. Ei kai ne soijasuikaleet miltään maistu jos ei niitä mausta! Ihan sama juttu jollain maustamattomalla broilerilla.

Voisin jaaritella kasvisruoasta vaikka kuinka, mutta olkoon tää tällainen avaus. Niitä reseptejä kyllä tulee jakoon, googlaan niitä itekin mielelläni ja haluun kuulla uusia ohjeita! Viime aikoina oon ollut sen sijaan ahkera leivänleipoja - meen nytkin laittamaan yhden ruisjauhopohjaisen peltileivän uuniin.
Vaelsin blogien maassa.
VastaaPoistaEn käyttänyt hakukonetta, enkä etsinyt kasvisruokia. Kyllä toki pidän kasvisruuista ja kyllä kasvisruoka herättää paljon keskustelua.
Mutta myös lihansyöminen.
Muistan erään pikku keskustelun kaukana täältä. Talossa oli minä ja viisi kasvisyöjää plus minun kaltaiseni numero kaksi. Keskustelujen aiheena oli:" Miksi kannattaa syödä lihaa - varsinkaan kun on keskellä ei mitään, missä lihaa ei pahemin ole."
Keskustelu oli toisinaan vilkkaampaa ja toisinaan vähemmän vilkasta.
Uskonnosta puhuttiin vain harvoin. Johtui siitä, että uskontoja ympärillä oli niin monia ja ne tulivat hyvin toimeen. Ei ollut tarvetta alkaa väittelemään oikeasta ja väärästä.
Jep, blokisi herätti ajatuksia. Yleensä kartan kovasti kuvilla värjättyjä blogeja, mutta poikkeukset vahvistavat sääntöä, sanotaan.
Oikeasti.
Olen kaikki ruokainen blogien suhteen =) Kaunis blogi. Huomaa, että opiskelet alaa....
Onnea tulevaisuuteen...
Ja pakollinen
Hymy
=)
Kiitos kommentista! Mielipiteitä on varmasti monia ja ruoka on sellainen, josta niitä tosiaan riittää, koska se on niin henkilökohtainen asia. Jokaisella on omat syynsä syödä tai olla syömättä tiettyjä juttuja. Kiitos myös kehuista! :--)
Poista